Välkommen till Lägenhet 81!

Mittemellan Stockholms innerstad och skärgård ligger Kvarnholmen – som ett landmärke vid Stockholms inlopp. Här står det gamla Hamnmagasinet som Einar Mattsson omsorgsfullt renoverat om till personliga bostäder.

Annons

För två månader sedan träffades de båda marknadscheferna Jonas Palén från Einar Mattsson Projekt AB och Thommy Bindefeld från Svenskt Tenn. Båda såg den unika möjligheten att samarbeta kring ett av Einar Mattssons projekt. Att låta Hamnmagasinets industriella karaktär och historia möta Svenskt Tenns färger, mönster och former.

– Jag har varit med sedan första steget togs för omvandlingen av Hamnmagasinet. Nu lämnar jag en lägenhet i Svenskt Tenns händer och jag är jättespänd på att se resultatet, säger Jonas.

Under de kommande tre veckorna kommer Svenskt Tenns inredningsateljé att ta sig an lägenhet nummer 81 i Hamnmagasinet och hela processen kommer att dokumenteras här på vår blogg.

– Våra inredningsarkitekter arbetar utifrån den inredningsfilosofi som Estrid Ericson och Josef Frank utvecklade tillsammans, oavsett om det är en skärgårdsstuga eller som här en nybyggd våning vid Stockholms inlopp. Man utgår alltid från dem som ska bo i hemmet, så här har vi fått tänka oss en potentiell köpare av lägenheten, säger Thommy Bindefeld.

Följ arbetsprocessen och se inredningen ta form här på vår blogg!

Hamnmagasinet
  • Anonym