Första besöket!

Idag besökte Svenskt Tenns inredningsateljé för första gången Lägenhet 81 i Hamnmagasinet ute på Kvarnholmen.

Katarina fotograferar

–    Det första som slår mig när jag kommer in i lägenheten är såklart den fantastiska utsikten, man får en känsla av att faktiskt vara på vattnet. Och det är otroligt att man ser stan så bra, säger inredningsarkitekt Martin Edvardsson när han blickar ut från fönstret på åttonde våningen.

Annons

I taket i lägenheten har de gamla balkarna behållits synliga men blivit vitmålade liksom övriga taket. Balkarna och de grova pelarna berättar om lägenhetens historia. Jonas Palén, Einar Mattsson Projekt ABs sälj- och marknadschef, berättar att pelarna blir smalare och smalare ju högre upp i huset man kommer och dessutom är pelarnas ytstruktur olika vilket gör att ingen lägenhet är exakt den andra lik.

–      Balkarna i taket är helt klart något som personifierar lägenheten. En initial tanke är att man skulle kunna förstärka upplevelsen genom att måla taket i beige eller olika gråa toner och ge lägenheten mer liv, säger Martin.

Efter första besöket i Kvarnholmen beger sig inredningsarkitekterna hem till ateljén – här ska skisser och moodboards produceras och ett hem ska växa fram!

Mäta tak

Skiss i fönster

 


Laddar